Seksuoloog

Waarom zou iemand een seksuoloog inschakelen? Het antwoord is simpel: seksuele gezondheid en welzijn zijn belangrijke aspecten van ons leven en kunnen van invloed zijn op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Maar wat doet een seksuoloog precies? Bij Flare Health beschikken we over de juiste expertise om cliënten te helpen bij verschillende seksuele kwesties en problemen.

Onze seksuologen zijn opgeleid en hebben ervaring op het gebied van medische seksuologie en seksuologische therapie. Dit betekent dat wij in staat zijn om een breed scala aan seksuele kwesties aan te pakken, van medische problemen tot relationele en psychologische problemen die van invloed kunnen zijn op de seksuele gezondheid.
Seksuoloog

Waarom een seksuologe inschakelen?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand een seksuoloog zou kunnen inschakelen. Seksuele gezondheid en welzijn zijn belangrijke aspecten van ons leven en kunnen van invloed zijn op ons lichamelijk en geestelijk welzijn. Hieronder zijn enkele redenen waarom iemand een sexuologe zou kunnen raadplegen:

  • Seksuele problemen: Seksuele problemen kunnen veel verschillende vormen aannemen, waaronder erectiestoornissen, vaginale droogheid, pijn tijdens het vrijen, gebrek aan libido en meer. Een seksuoloog kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van deze problemen en het bieden van effectieve behandelingsopties.
  • Relatieproblemen: Seksuele problemen kunnen vaak het gevolg zijn van problemen in de relatie, zoals communicatieproblemen, onopgeloste conflicten en onvervulde emotionele behoeften. Een seksuoloog kan helpen bij het identificeren en aanpakken van deze onderliggende problemen om de seksuele gezondheid en het welzijn van beide partners te verbeteren.
  • Trauma: Seksueel trauma kan een diepgaand effect hebben op iemands seksuele gezondheid en welzijn. Een seksuoloog kan helpen bij het werken aan het herstel van seksueel trauma en bij het opbouwen van gezonde en bevredigende seksuele relaties.
  • Identiteit: Seksuele identiteit kan een belangrijk aspect zijn van iemands leven en kan gepaard gaan met veel vragen en uitdagingen. Een seksuoloog kan helpen bij het verkennen en begrijpen van seksuele identiteit en bij het vinden van manieren om zichzelf uit te drukken op een manier die authentiek en bevredigend is.

Wat doet een sexuoloog?

Van medisch seksuoloog van seksuoloog therapie, Bij Flare Health beschikken we over de juiste expertise om onze cliënten te helpen bij verschillende seksuele kwesties en problemen. Onze seksuologen zijn opgeleid en hebben ervaring op het gebied van medische seksuologie en seksuologische therapie.

Dit betekent dat wij in staat zijn om een breed scala aan seksuele kwesties aan te pakken, van medische problemen zoals erectiestoornissen en pijn tijdens het vrijen tot relationele kwesties en psychologische problemen zoals angst en depressie die van invloed kunnen zijn op de seksuele gezondheid. Ons doel is om onze cliënten te voorzien van de juiste tools en begeleiding om hun seksuele gezondheid te verbeteren en te herstellen, en om hen te helpen bij het vinden van meer voldoening in hun seksleven.

Onze seksuologie praktijk

Bij Flare Health staat een veilig klimaat en expertise op de eerste plaats in onze seksuologie praktijk. Wij begrijpen dat het bespreken van seksuele kwesties voor veel mensen moeilijk kan zijn en dat het cruciaal is dat onze cliënten zich op hun gemak voelen en vertrouwen hebben in onze expertise. Daarom creëren wij een veilige en ondersteunende omgeving voor onze cliënten, waar ze zich vrij kunnen uiten zonder angst voor oordeel of stigmatisering.

Onze seksuologen hebben jarenlange ervaring en hebben zich gespecialiseerd in verschillende aspecten van seksuele gezondheid en welzijn. Wij blijven ons voortdurend bijscholen en up-to-date houden met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied, om onze cliënten de best mogelijke behandeling te kunnen bieden. We begrijpen dat elke persoon uniek is en dat hun seksuele gezondheid en welzijn net zo uniek is. Daarom bieden wij een gepersonaliseerde aanpak die rekening houdt met de specifieke behoeften van elke cliënt.

Arts seksuoloog

Een arts-seksuoloog is een specialist in seksuologische zorg die zowel medisch als psychologisch geschoold is. Deze professional richt zich op de seksuele gezondheid en het welzijn van mensen. Seksuele problemen kunnen namelijk een grote invloed hebben op de algehele gezondheid en het geluk van een persoon. Een arts-seksuoloog is daarom opgeleid om te helpen bij het oplossen van seksuele problemen en het verbeteren van de seksuele ervaring.

Een arts-seksuoloog kan helpen bij verschillende seksuele problemen, waaronder erectieproblemen, vroegtijdige zaadlozing, pijn bij het vrijen, verlies van libido en problemen met het orgasme. Ook kan een arts-seksuoloog ondersteuning bieden bij seksuele problemen als gevolg van ziektes zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en hormonale problemen.

Meet the doctor

Dr. Y. Reisman

Ik ben Cobi Reisman, voormalig voorzitter van de European Society for Sexual Medicine (ESSM), arts en seksuoloog-NVVS en de man achter Flare. Ik ben Cum Laude afgestudeerd in Groningen waar ik ook ben gepromoveerd. Ik deed ervaring in...

Werkuren

09:00 - 17:00 Uur (Avonduren op aanvraag)

Afdeling

Seksuologie

Email

info@Flare-Health.Nl

Maak een afspraak