Seksuoloog voor koppels

Seksuele gezondheid is niet alleen belangrijk voor individuen, maar ook voor relaties. Seksuele problemen kunnen grote invloed hebben op de relatie tussen partners en kunnen zelfs leiden tot conflicten en scheidingen. Een seksuoloog kan koppels helpen bij het oplossen van seksuele problemen en het verbeteren van de intimiteit en communicatie in hun relatie. Hieronder volgen enkele belangrijke aspecten die een seksuoloog voor koppels kan behandelen.
Seksuoloog voor koppels

Communicatieverbetering tussen koppels

Communicatie is een belangrijk onderdeel van elke relatie, ook als het gaat om seksuele kwesties. Veel koppels vinden het moeilijk om openlijk over seks te praten, waardoor er misverstanden en onopgeloste problemen kunnen ontstaan. Een seksuoloog kan helpen bij het verbeteren van de communicatie tussen partners en bij het creëren van een open en eerlijke dialoog over seksuele behoeften, wensen en zorgen.

Seksuele problemen tussen koppels

Seksuele problemen zijn een veelvoorkomende reden waarom koppels een seksuoloog raadplegen. Seksuele problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder lichamelijke, emotionele en relationele factoren. Een seksuoloog kan helpen bij het identificeren van de oorzaak van seksuele problemen en bij het bieden van effectieve behandelingsopties.

Intimiteit en plezier op 1

Seksuele gezondheid omvat meer dan alleen het oplossen van seksuele problemen. Een seksuoloog kan ook helpen bij het verbeteren van de intimiteit en het plezier tussen partners. Dit kan onder andere betrekking hebben op het ontwikkelen van een beter begrip van elkaars seksuele verlangens en het vinden van nieuwe manieren om elkaar te plezieren.

Leren omgaan met veranderingen in de relatie

Veranderingen in de relatie kunnen grote invloed hebben op de seksuele gezondheid van koppels. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij het krijgen van kinderen, het doormaken van ziekte of het ouder worden. Een seksuoloog kan helpen bij het omgaan met deze veranderingen en bij het vinden van manieren om de intimiteit en het plezier in de relatie te behouden.

Hoe kan een seksuoloog voor koppels helpen?

Een seksuoloog voor koppels kan helpen bij het oplossen van verschillende seksuele problemen en bij het verbeteren van de intimiteit en communicatie tussen partners. Dit kan onder andere gebeuren door:

  • Het bieden van een veilige en ondersteunende omgeving waar koppels zich vrij kunnen uiten zonder angst voor oordeel of stigmatisering.
  • Het helpen bij het identificeren van de oorzaken van seksuele problemen en het bieden van effectieve behandelingsopties, waaronder medicijnen, therapie en oefeningen.
  • Het verbeteren van de communicatie tussen partners en het creëren van een open en eerlijke dialoog over seksuele behoeften, wensen en zorgen.
  • Het helpen bij het ontwikkelen van een beter begrip van

Meet the doctor

Dr. Y. Reisman

Ik ben Cobi Reisman, voormalig voorzitter van de European Society for Sexual Medicine (ESSM), arts en seksuoloog-NVVS en de man achter Flare. Ik ben Cum Laude afgestudeerd in Groningen waar ik ook ben gepromoveerd. Ik deed ervaring in...

Werkuren

09:00 - 17:00 Uur (Avonduren op aanvraag)

Afdeling

Seksuologie

Email

info@Flare-Health.Nl

Maak een afspraak